maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lauluja ihmisarvosta ja rauhasta - Kaunis sää tuo konserttiin biisejä JOS-Agitin kansanlauluohjelmistosta.

Kaunis sää kokoonpanon Kikka Rytkönen (kuvassa) on esiintynyt Kontulan demokraattisten nuorten ohjelmaryhmässä v:sta 69, Jos-Agit:issa Jyväskylässä ja mimmibändi Edith Biafrassa. 
Me - Kaunis sää -kokoonpano Leena Posti, Virpi Tammi ja minä ollaan varmaan hyviä aiheiden valinnoissa ja stemmalaulu saattaa onnistua puhtaastikin" sanoo Kikka Rytkönen ja lupaa, että Dignity! - konsertissa kuullaan jotain myös JOS-Agitin vanhasta kansanlauluohjelmistosta.
Kaunis sää - kokoonpanon Kikka Rytkönen on esiintynyt Kontulan demokraattisten nuorten ohjelmaryhmässä v:sta 69, Jos-Agit:issa Jyväskylässä ja mimmibändi Edith Biafrassa. "Olin Biafran rumpali ja yks biisintekijöistä" Rytkönen kertoo ja näkee Kauniissa säässä paljon puhutun laululiikkeen jatkoa.
Uraaniaseet lauluiksi
"Elämme nyt sellaisessa tilanteessa, että nyt jos koskaan on aika kirjoittaa uusia rauhanlauluja" sanoo Rytkönen, joka itse kirjoittaisi heti uuden rauhanlaulun uraaniaseista. "Niitä on pölläytelty ilmaan mm. Irakissa, jonka Fallujah ja epämuodostuneet lapset ovat mediassa tuttuja" sanoo Rytkönen ja pahoittelee sitä, että YK:n mennyt yleiskokous ei edennyt uraaniaseiden kieltämisessä. " Kokous hyväksyi vain tulevaisuussuhtautumisen - precautionary approach" toteaa Rytkönen ja jatkaa, että "Uraaniaseiden räjähdyspöly imeytyneenä keuhkorakkuloihin voi aiheuttaa pysyvän geenimuutoksen, mikä on suurin muutos ihmiskunnan perimän historiassa ja se pitää pysäyttää rauhanjärjestöjen voimakkaalla yhteistyöllä ja Suomi voisi tämän ajamisessa nousta etulinjaan".
Dignity - ihmisarvo, biisien kulmakivi
Kikka Rytkösen mielestä ihmisarvo on nykyisin kortilla. " Presidenttikin syyllistää ihmisiä "oleskeluyhteiskunta"-puheilla. Kaunis sää biiseissä ihmisarvon kysymykset ovat keskiössä. "Samoin tärkeää on torjua rasismi" sanoo Rytkönen ja väittää että Soinin kykenemättömyys ja haluttomuus tehdä pesäeroa puolueen natseihin ja rasisteihin, antaa ihmisille viestin, että rasistinen suhtautuminen olisi ihan OK"
Tervetuloa konserttiin!
Ravintola Kaisaniemen rakennuksen läpi kasvaa puu. " Kaisaniemessä on matriarkaalista estetiikkaa, koska tila on pyöreä, kaunis. "Uskon, että puu soi hyvin" sanoo Kikka Rytkönen ja haluaa kutsua kaikki tervetulleeksi Suomen sosiaalifoorumin ja taiteilijoiden rauhanjärjestö PANDIN yhteiseen iltajuhlaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti