torstai 18. huhtikuuta 2013

DJ Tristessa lupaa soittaa Dignityssä rauhanlauluja eri musiikkigenreistä


DJ Tristessa


”Ihmisarvo- dignity, on kaikille kuuluva, luovuttamaton asia, itseisarvo, joka ei ole mitattavissa” sanoo DJ Tristessa, jonka Dignity-konsertin DJ-settiin kuuluu taatusti rauhanlauluja, joita löytyy monista eri musiikkigenreistä.

”Omat suosikkirauhanlauluni löytyvät ehkä reggaen, folkin ja punkin puolelta” sanoo Tristessa, jonka ehdoton rauhanlaulujen klassikko on Kollaa kestää -yhtyeen Jäähyväiset aseille.

Kansanjoukkojen rauhanliike tarvitsee taiteilijoita

”Taide on ihmisiä yhdistävä tekijä, jonka merkityksellisyys ylittää kulttuuri- ja kielimuurit” sanoo Tristessa, jonka mielestä taiteen kautta on hirveän vaikea lietsoa vihaa tai sotaa. ”Taiteen kollektiivisuus ja luovuus ovat jo itsessään rauhaa rakastavia elementtejä” väittää Tristessa ja lisää, että
Suomessa tarvitaan kaikkien kansanjoukkojen rauhanliikettä, mutta taiteilijoilla on keinot merkityksellistää vaikeitakin asioita puhuttelevalla tavalla, levittää rauhan sanomaa suurille joukoille ja myös mahdollisuus käyttää mediaa paremmin kuin ehkä joillakin muilla ryhmillä”.

Haastamaan hyvinvointisovinismia ja mukaan Dignity-talkoisiin 20.4. ravintola Kaisaniemeen

DJ Trisessan perspektiivistä suuri rauhan uhka Suomessa on hyvinvointisovinismi ja fasismi. ”Vahvemman oikeus ja kaiken läpi kulkeva kilpailuajattelu näkyvät nykyään yhteiskunnassa lisääntyvän. Tämä ajattelumalli pitää haastaa. Tähän viittaavat puheet esimerkiksi siitä, että ihmisen pitää olla tuottava ja yhteiskunnalle hyödyllinen, tuottamattomille syrjäytetyille ja laitapuolen kulkijoille ei kuulu ihmisarvo tai vaikkapa oikeus sosiaaliturvaan” listaa Dignity konsertin DJ Tristessa, joka on pitkän linjan vasemmistolainen, kommunisti ja aktivisti. Musiikin puolella DJ-ura alkoi jo yläasteen diskoissa 1980-luvulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti